Skip to content
Werkwijze

Vollander architectuurstudio staat voor een persoonlijke aanpak bij het ontwerp van uw woning. Er wordt niet zozeer gedacht in stijlen, maar eerder ontworpen vanuit het programma en de wensen van de bouwheer, rekening houdend met het budget en alle andere (rand)voorwaarden die bij een project komen kijken; vb stedenbouwkundige voorschriften, oriëntatie perceel/gebouw, EPB, esthetische voorkeuren, enz..

Het is steeds de betrachting om voor elke bouwheer een project te realiseren met een uniek specifiek karakter op zijn/haar maat.​

U kan rekenen op ondersteuning vanaf de studiefase t.e.m. het einde van de bouwwerken.

Volgende diensten worden aangeboden:
 • verbouwing en nieuwbouw van hoofdzakelijk woningen: één of meergezinswoningen: zowel exterieur maar tevens interieur zijn mogelijk
 • opmeting en digitaliseren van bestaande gebouwen
 • ontwerp met presentatie (2D en 3D) en gedetailleerde raming + bouwaanvraag
 • lastenboek: beschrijvende meetstaten en uitvoeringsplannen + detailtekeningen
 • prijsaanvraag en vergelijk aannemers: zowel algemene aanneming als nevenaanneming (per lot) mogelijk
 • werfcontrole en coördinatie + controle vorderingen t.e.m. oplevering
Andere opdrachten:
 • bouwtechnische ondersteuning en advies bij aankoop van een woning
 • opsplitsen van woningen in meerdere wooneenheden
 • algemene renovatie van oude en historische panden
 • ontwerpen en opvolgen van buiten -en tuinaanleg
 • regularisatie-opdrachten
 • mogelijkheid tot zakelijke opdrachten: vb verbouwing winkels, woningen met praktijk enz.

Vanaf het allereerste contact tot de uiteindelijke afwerking van onze verbouwing waren wij superblij met onze keuze voor Jan als architect. Hij luisterde aandachtig naar onze wensen en voorstellen, en verwerkte dit alles met zijn eigen ideeën in een mooi en financieel haalbaar bouwplan, met de nodige aandacht voor ecologische en duurzame materialen. Tijdens de verbouwing was hij heel betrokken en steeds bereikbaar. Ook van de door hem geadviseerde aannemers waren we tevreden.

Dries V.

Ontdek dit project
Via mond-aan-mondreclame kwamen we bij architect Jan terecht, en dit stelde zeker niet teleur.
Architectuurstudio Vollander neemt veel aspecten ter harte: het ecologische luik is van groot belang, maar alles wordt ook door een realistische, esthetische en budgettaire bril bekeken.
Ook als niet alles van een leien dakje loopt (overgang verbouwing-herbouw, tekort aan materialen (te wijten aan Covid en Oorlog Oekraïne)…), konden we steeds bij Jan terecht. En het eindresultaat mag er zijn (ook de aannemers gaven dit aan)!
Ten slotte ook heel belangrijk: man van zijn woord, echt betrouwbaar!

Brecht en Lien

project Aalter

Ontdek dit project

Onze samenwerking met Jan duurt sinds 2 jaar en we kunnen deze architect enkel aanraden.

Hij heeft ontzettend veel aandacht voor onze wensen en slaagt erin om oplossingen te vinden vooraleer we het probleem zelfs begrijpen. Hij geeft ook veel advies.
Hij vergelijkt bijvoorbeeld de prijzen van verschillende aannemers en is enkel door de beste van het bouwvak omringd.

Op persoonlijk vlak is hij een discreet en geconcentreerd persoon. Hij is ook zeer beschikbaar, flexibel en ontzettend reactief.

Om eerlijk te zijn, aangezien we ver wonen van de plek waarvoor hij zorgde, zou het zeer moeilijk geweest zijn als hij er niet was geweest.
We zullen hem nooit genoeg kunnen bedanken.

D. Catherine en K. Christian

En voor het weekend nog een kleine shout out voor gelijk de beste architect ever…. Jan Van den Steen
Ik heb nog niemand horen zeggen tot op heden ‘amai, onze architect, ik kan daar nu eens niets op aanmerken’ Behalve wij dan 🙂 Wij zeggen dat thuis en ook eens hier op Linkedin. Want goed werk is goed werk en hij doet het graag en dat is er echt aan te zien! Dus bij deze; look no further! 😉

E. Slagmulder

Verbouwing Zottegem

Ontdek dit project

Jan is een betrouwbare architect, heeft oog voor het totale concept. Hij bracht ons op ideeën die wij niet eerder zagen.
Zo tevreden met de totale renovatie en dit binnen ons vooropgestelde budget. Jan geeft eerlijk de voor- en nadelen mee zodat je als bouwheer zelf de keus kan maken.
Hij volgt alles op de voet en stelt zijn prioriteiten voorop, onze verbouwing werd hierdoor een stuk minder stressvol.

Bart en Vanessa

Ontdek dit project
Het milieu centraal

Zorg voor het milieu met een intensieve aanpak van de buitenschil en een gezond binnenklimaat zijn onafwendbaar geworden vandaag. Hierbij geven wij de voorkeur aan bio-ecologische materialen en technieken. De zorg om intensiever ‘schoner’ te bouwen zal in de toekomst alleen maar toenemen.  Het is zinvol om hierin reeds preventief te werk te gaan en mensen bewust te maken welke materialen en technieken energieverslindend en/of gewoon schadelijk kunnen zijn voor het milieu.

​​Deze website wil naast architectuur ook verwante interesses weergeven. Tekeningen vormen een ideaal medium om zowel de ruimte als de mens tastbaar te maken. De zorg voor het gebouwde staat ook altijd achter de zorg voor de mens.